piątek, 10 października 2014

Zapiekane Gnocchi z serem!

Witajcie!

Dziś przedstawiam Wam zapiekane Gnocchi z mascarpone! Przepis znaleziony u Sandry
Bardzo ten przepis polubiłam! Szybkie danie, które dobrze smakuje! 


Składniki:
2 opakowania gnocchi (ok. 400 g.)
250 g. mascarpone
60 ml. mleka
4 łyżki startego parmezanu
2 łyżka bułki tartej
łyżeczka gałki muszkatołowej, sól i pieprz 

Gnocchi ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Mascarpone połączyłam z mlekiem i podgrzałam na patelni. Kiedy zaczęło się gotowaćdodałam 2 łyżki parmezanu i ściągnęłam z palnika. Mieszającczekałam, aby ser się rozpuścił i dodałam wszystkie przyprawy z przepisu. Następnie połączyłam sos z ugotowanym gnocchi i wszystko razem wymieszałam, następnie przełożyłam do naczynia żaroodpornego i posypałam wymieszaną bułką tartą wraz z reszta parmezanu. Piekłam w 170C, aby bułka dostała rumieńców(u mnie to trwało ok.20min). :) 


Zapraszam Was na mojego Instagramajeśli Wam się spodoba to zapraszam też do obserwacji! 

Miłego dnia! 

6 komentarzy :

  1. Ale konkret ;)
    Świetny szczególnie, gdy mam trochę więcej czasu w weekend ;)
    Pozdrawiam i miłego weekendu!

    OdpowiedzUsuń
  2. Hehehe chyba wiem już co wybiorę na cheat meal za 2 tygodnie :) Pozdrawiam i dzięki za ten przepis. monikaturemka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto:)
      Dziękować to tylko możemy Sandrze,że się z nami podzieliła tym przepisem:) Pozdrawiam!

      Usuń
  3. Oj skusze się na zrobienie bo może być pychotka. Pozdrawiam
    http://mylookbeauty.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Miło mi będzie jak zostawisz po sobie ślad!
Z góry dziękuję za każdy komentarz.
Pozdrawiam.