Witajcie!
Dziś przedstawiam Wam zapiekane Gnocchi z mascarpone! Przepis znaleziony u Sandry.
Bardzo ten przepis polubiłam! Szybkie danie, które dobrze smakuje!
Składniki:
2 opakowania gnocchi (ok. 400 g.)
250 g. mascarpone
60 ml. mleka
4 łyżki startego parmezanu
2 łyżka bułki tartej
łyżeczka gałki muszkatołowej, sól i pieprz
60 ml. mleka
4 łyżki startego parmezanu
2 łyżka bułki tartej
łyżeczka gałki muszkatołowej, sól i pieprz
Gnocchi ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Mascarpone połączyłam z mlekiem i podgrzałam na patelni. Kiedy zaczęło się gotować, dodałam 2 łyżki parmezanu i ściągnęłam z palnika. Mieszając, czekałam, aby ser się rozpuścił i dodałam wszystkie przyprawy z przepisu. Następnie połączyłam sos z ugotowanym gnocchi i wszystko razem wymieszałam, następnie przełożyłam do naczynia żaroodpornego i posypałam wymieszaną bułką tartą wraz z reszta parmezanu. Piekłam w 170C, aby bułka dostała rumieńców(u mnie to trwało ok.20min). :)
Miłego dnia!
wyglądają apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńAle konkret ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny szczególnie, gdy mam trochę więcej czasu w weekend ;)
Pozdrawiam i miłego weekendu!
Hehehe chyba wiem już co wybiorę na cheat meal za 2 tygodnie :) Pozdrawiam i dzięki za ten przepis. monikaturemka.blogspot.com
OdpowiedzUsuńWarto:)
UsuńDziękować to tylko możemy Sandrze,że się z nami podzieliła tym przepisem:) Pozdrawiam!
Oj skusze się na zrobienie bo może być pychotka. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://mylookbeauty.blogspot.com/
Jest bardzo dobre:)
UsuńPozdrawiam!