poniedziałek, 19 stycznia 2015

Głównie Zielony Lunch!

Dzień Dobry!

Ostatnio w książce Anny Richardson "Mind Over Fatter" znalazłam przepis wraz ze zdjęciem na "zielone danie",  wyglądało obłędnie i zdrowo. Dziś wymieniłam parę produktów i wyszedł smaczny lunch, który można wszędzie ze sobą zabrać. Przygotowanie jest bardzo łatwe i kolejny zdrowy posiłek mamy szybko gotowy!


 Składniki:
1 średnia brokuła,
125g szparagów,
200g zielonej fasolki,
Ulubione orzechy,
Kilka kulek mozzarelli,
Oliwa z Oliwek
Sól, pieprz 

Jak przygotować? 
Warzywa kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie musimy je odcedzić, przekładamy na talerz lub do miski, posypujemy orzechami i dodajemy mozzarellę. Potem polewamy oliwą z oliwek. Jeśli ktoś ma ochotę ten posiłek jeszcze bardziej doprawić, można dodać sól, pieprz czy inne ulubione przyprawy.


Smacznego!

18 komentarzy :

  1. Smacznie i zdrowo, to lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam brokuły, więc każda propozycja z nimi podbija moje serce ^^ ale takie połączenia z orzechami, mozzarellą... się nie spodziewałem :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też wcześniej takiej możliwości nie brałam pod uwagę, teraz będę to częściej wprowadzać w menu :) Również pozdrawiam.

      Usuń
  3. Ja zamiast ugotować zrobię warzywka w ten sposób na parze, będzie na pewno tak samo zdrowe i smaczne :)

    http://fitfunmamarun.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetna kompozycja:)) Ja doradzam jeszcze mozzarllę light ze względu na obniżona zawartość tłuszczu, zamiast zwykłej, będzie wtedy ideał:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki, przyznam szczerze, że jakoś nie przepadam za produktami typu light :) Ale na pewno skorzystam z rady, jak przyjdą do mnie znajomi, którzy preferują wersję light :)
      Pozdrawiam.

      Usuń
  5. Mozarella i brokuły? W życiu nie wpadłabym na tak zwariowany i genialny zarazem pomysł. Zapisuję przepis :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawe połączenie brokuła, fasolki i mozzarelii. Bardzo zdrowe i zarazem lekkie. Szybkie w przygotowaniu. Na pewno przygotuje w tym tygodniu.

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo często takie szybkie obiadki między zajęciami u nas królują. Brokuły z nabiałem bardzo lubimy ale szkoda, że musimy go ograniczać :/ Jednak polecamy to połączenie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo szkoda! Ale na szczęście istnieje dużo innych pomysłów na szybki, zdrowy i nadal pyszny obiad bez nabiału :))

      Usuń
  8. Fajny lunch, pewnie sama bym zjadła od razu zamiast nosić z sobą :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Brokuły i mozarella całkiem ciekawie, ale tak bez sosiku jakiegoś ? Może jakiś serowy własnie by pasował.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najbardziej do warzyw lubię sos czosnkowy, ale nie mialam potrzebnych produktów w domu,więc tym razem postawiłam na oliwę z oliwek:) ale następnym razem pomyślę nad serowym. Pozdrawiam:)

      Usuń
  10. Pycha :-) aż zatęskniłam za wiosną :-)

    OdpowiedzUsuń

Miło mi będzie jak zostawisz po sobie ślad!
Z góry dziękuję za każdy komentarz.
Pozdrawiam.