piątek, 24 października 2014

Domowe, Dyniowe Puree!

Dzień dobry! 

Kalendarzowa jesień jest już z nami od pewnego czasu, pojawiają się przepisy na wielu blogach z użyciem dyniowego puree. Oczywiście same pyszności, więc musiałam spróbować i stworzyć ten domowy przysmak.  
Okazało się,że to nie jest takie trudne, jakby mogło nam się wydawać!

Składniki:

1kg Dyni
Ok. 250ml wody
3 łyżki cukru
Ewentualnie cynamon
Dynię obieramy ze skóry, dodajemy do głębokiego/szerokiego garnka - kto co woli, dodajemy cukier i zalewamy wodą. Dusimy na małym ogniu,aż dynia będzie miękka. Następnie przekładamy do blendera i dobrze miksujemy.

 Szybko, zdrowo i smacznie!

Miłego Piątku! 

6 komentarzy :

Miło mi będzie jak zostawisz po sobie ślad!
Z góry dziękuję za każdy komentarz.
Pozdrawiam.