Witajcie!
Ostatnio pogoda taka w kratkę, raz zimno, zaraz znowu cieplej - najważniejsze, że już mamy wiosnę! :) Dziś powracam do Was z przepisem na pyszną, chrupiącą i oczywiście domową granolę!Inspiracja - Cynamonowy Pył |
Składniki:
1 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. otrębów pszennych
1/2 szkl. płatków migdałów
3 łyżki nasion chia
2 łyżki ziaren sezamu
2 łyżki oliwy z oliwek
2-3 łyżki miodu
1 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. otrębów pszennych
1/2 szkl. płatków migdałów
3 łyżki nasion chia
2 łyżki ziaren sezamu
2 łyżki oliwy z oliwek
2-3 łyżki miodu
Jak przygotować?
Wkładamy wszystkie produkty na patelnie, zalewając je oliwą i miodem. Następnie ciągle mieszając - smażymy na małym ogniu. Czekamy, aż wszystko nabierze złotego koloru i gotowe :)
baaardzo smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMoim zdaniem też dobrze smakuje :) Cynamonowy Pył to blog zawierający cudowne przepisy dla inspiracji :)
Usuńzgadzam się, wygląda mega! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńUwielbiam domową granolę :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ale nie robiłam jeszcze domowej!
OdpowiedzUsuńMusisz to zmienić :)
UsuńSmacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńrewelacja- uwielbiam domową granolę :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam granolę! Muszę wypróbować tą z Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuńW sam raz do mojego porannego jogurtu :)
OdpowiedzUsuńMmm, musiała smakować wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńAle super ;) jak dla mnie trochę za dużo miodu, ale nie wiem czy bez miodu wyszłaby taka ładna granola
OdpowiedzUsuńWyszłaby, ja raz robiłam z ok.3 łyżek miodu i tez ładnie się prezentowała :) jak kto woli :)
UsuńTak kusząco wygląda domowa granola, że w końcu muszę przygotować :) Śniadanie musi z nią smakować przepysznie!
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłąm takiej granoli :)
OdpowiedzUsuńMusisz to zmienić! :)
Usuń