czwartek, 2 października 2014

Budyń Jaglany

Cześć! 

Ostatnio u Kasi znalazłam przepis, który bardzo mi sie spodobał: Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej. Budyń był bardzo dobry! 

Co prawda kiedyś już robiłam podobny, ale z dodatkiem awokado; przyznam szczerze,że wolę wersję bez niego! :) 


Składniki(2 małe miseczki):
Pół szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka mleka
30g gorzkiej czekolady
Pół łyżeczki ekstraktu śmietankowego
Można też dodać brązowy cukier

Do dekoracji:
Figa
Wiórki kokosowe

Kasze ugotować według przepisu na opakowaniu. Mleko zagrzać i następnie dodać do garnka kostki czekolady(można też dodać wtedy cukier,jeśli ktoś woli bardziej słodkie!). Poczekać i pozwolić na to,aby czekolada dobrze się roztopiła. Dodać do ugotowanej kaszy i zmiksować na gładką masę.
Następnie można udekorować ulubionymi owocami. :) 


Miłego dnia!

6 komentarzy :

Miło mi będzie jak zostawisz po sobie ślad!
Z góry dziękuję za każdy komentarz.
Pozdrawiam.