Dzień Dobry!
Ostatnio w książce Anny Richardson "Mind Over Fatter" znalazłam przepis wraz ze zdjęciem na "zielone danie", wyglądało obłędnie i zdrowo. Dziś wymieniłam parę produktów i wyszedł smaczny lunch, który można wszędzie ze sobą zabrać. Przygotowanie jest bardzo łatwe i kolejny zdrowy posiłek mamy szybko gotowy!
Składniki:
1 średnia brokuła,
125g szparagów,
200g zielonej fasolki,
Ulubione orzechy,
Kilka kulek mozzarelli,
Oliwa z Oliwek
Sól, pieprz
Jak przygotować?
Warzywa kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie musimy je odcedzić, przekładamy na talerz lub do miski, posypujemy orzechami i dodajemy mozzarellę. Potem polewamy oliwą z oliwek. Jeśli ktoś ma ochotę ten posiłek jeszcze bardziej doprawić, można dodać sól, pieprz czy inne ulubione przyprawy.
Smacznego!
jak zdrowo <3
OdpowiedzUsuńSmacznie i zdrowo, to lubię :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam brokuły, więc każda propozycja z nimi podbija moje serce ^^ ale takie połączenia z orzechami, mozzarellą... się nie spodziewałem :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńJa też wcześniej takiej możliwości nie brałam pod uwagę, teraz będę to częściej wprowadzać w menu :) Również pozdrawiam.
UsuńJa zamiast ugotować zrobię warzywka w ten sposób na parze, będzie na pewno tak samo zdrowe i smaczne :)
OdpowiedzUsuńhttp://fitfunmamarun.blogspot.com/
Nie mam żadnych wątpliwości! :)
UsuńŚwietna kompozycja:)) Ja doradzam jeszcze mozzarllę light ze względu na obniżona zawartość tłuszczu, zamiast zwykłej, będzie wtedy ideał:))
OdpowiedzUsuńDzięki, przyznam szczerze, że jakoś nie przepadam za produktami typu light :) Ale na pewno skorzystam z rady, jak przyjdą do mnie znajomi, którzy preferują wersję light :)
UsuńPozdrawiam.
Mozarella i brokuły? W życiu nie wpadłabym na tak zwariowany i genialny zarazem pomysł. Zapisuję przepis :D
OdpowiedzUsuńCieszę się, że pomysł przypadł Ci do gustu :)
UsuńCiekawe połączenie brokuła, fasolki i mozzarelii. Bardzo zdrowe i zarazem lekkie. Szybkie w przygotowaniu. Na pewno przygotuje w tym tygodniu.
OdpowiedzUsuńBardzo często takie szybkie obiadki między zajęciami u nas królują. Brokuły z nabiałem bardzo lubimy ale szkoda, że musimy go ograniczać :/ Jednak polecamy to połączenie! :)
OdpowiedzUsuńBardzo szkoda! Ale na szczęście istnieje dużo innych pomysłów na szybki, zdrowy i nadal pyszny obiad bez nabiału :))
UsuńFajny lunch, pewnie sama bym zjadła od razu zamiast nosić z sobą :)
OdpowiedzUsuńBrokuły i mozarella całkiem ciekawie, ale tak bez sosiku jakiegoś ? Może jakiś serowy własnie by pasował.
OdpowiedzUsuńNajbardziej do warzyw lubię sos czosnkowy, ale nie mialam potrzebnych produktów w domu,więc tym razem postawiłam na oliwę z oliwek:) ale następnym razem pomyślę nad serowym. Pozdrawiam:)
Usuńpychotka:D
OdpowiedzUsuńPycha :-) aż zatęskniłam za wiosną :-)
OdpowiedzUsuń